SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

MUP: Pojačana kontrola saobraćaja vozača teretnih vozila i autobusa

Tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja vozača teretnih vozila i autobusa, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, otkrili su 9 542 prekršaja, od kojih se najveći broj odnosio na prekoračenja vremena upravljanja vozilom i drugih prekršaja vezanih za tahografe.

Akcija je sprovedena od 7. do 13. februara na putevima Srbije. Saobraćajna policija kontrolisala je 1 390 autobusa i 14 094 kamiona i otkrila 626 prekršaja koja su učinili vozači autobusa i 8 916 koja su učinili vozači teretnih vozila.

Oko trećine (203) od kontrolisanih vozača autobusa (1 390) sankcionisana je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, dok su 93 vozača kažnjana zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije, a 92 zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Najviše vozača autobusa sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave Kragujevac – 73, na teritoriji Policijske uprave Subotica – 64, a na teritoriji Policijske uprave Niš – 54 vozača, navodi se u saopštenju MUP-a.

Što se tiče kontrole teretnih vozila, 2 127 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, a 1 299 vozača zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije.

Pored navedenog sankcionisano je i zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa 1 139 vozača, zbog prekoračenja brzine 301, dok je 26 vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Najviše vozača kamiona sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave Niš – 957, na teritoriji Policijske uprave Šabac – 701, a na teritoriji Policijske uprave Požarevac – 585 vozača.

Akcija saobraćajne policije bila je usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila, a istovremeno je sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *